feestlocatie bij uitstek in zeeland

Voor een gezellige familie- of vriendendag

Vrouwenpolder, Zeeland
Vanaf 30 personen
Jubileum, verjaardag, reunie

Geniet met familie of vrienden van ons sfeervolle landgoed

Wij hebben alle mogelijkheden om jullie dag tot een groot succes te maken. Ons intieme landgoed tussen Veere en Domburg is daar uitermate geschikt voor. Gezellig binnen in de kasteelzaal met een knapperend haardvuur. Of juist buiten, midden in de natuur. 

 

Wat dacht je van …

Een leuke buitenactiviteit gecombineerd met een lunch of diner, een high tea of boeren BBQ. Lees snel verder en ontdek de geheimen van ons prachtige landgoed. 

Lunch of diner

Een uitgebreide lunch of diner. Helemaal naar jullie wensen. Bij het bereiden van de gerechten wordt er altijd gebruik gemaakt van de AGA oven en/of de Big Green Egg.

Er zijn verschillende prachtige locaties op het landgoed waar een lunch of diner kan plaatsvinden, zoals de mooie Kasteelzaal met grote open haard, het sfeervolle restaurant of het half overdekte terras. Aan jullie de keuze.

Een diner kan in buffetvorm, shared dining, 3- of 4-gangenmenu of walking dinner geserveerd worden. Of een gezellige boeren BBQ, midden in het groen.

 

High Tea Arrangement

Natuurlijk behoort een High Tea op ons landgoed ook tot de mogelijkheden. Engelser kan haast niet. 

Een high tea kan op vele manieren geserveerd worden. Eenvoudig, met zoete en hartige hapjes. Luxe inclusief een glaasje prosecco. 

De high tea is altijd inclusief onbeperkt koffie en thee. Vanaf 30 personen. 

Alles over de Engelse High Tea

 ‘Een Engelse High Tea’
De 7e Hertogin van Bedford (Anna, 1840) kreeg tegen 4 o’clock pm altijd honger en wilde niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten die de naam Tea kreeg. Deze gebeurtenis gaf de aanzet tot het drinken van tea door Engelse mannen en vrouwen rond dit tijdstip. Deze traditie bestaat nu nog steeds.

Engelse High Tea is een term die verwijst naar een Afternoon Tea of een uitgebreide High Tea, 4 o’clock tea. De Engelse High Tea wordt traditioneel aan het einde van de middag gehouden, 6 o’clock tea. Er wordt thee geserveerd in een kopje met melk en citroen. De Tea wordt gehouden volgens de High Tea etiquette.

‘High Tea Etiquette’
Een klein stukje uit de Engelse High Tea Etiquette:
“Tea roeren; De Tea mengen we met de melk door een cirkelvormige beweging in het kopje met behulp van een Tea lepel. Men neemt de lepel op en zet deze uit in de 6 uur stand van het kopje, men draait de lepel in een cirkelvorm naar de 12 uur stand. Meng de Tea zachtjes door twee of drie keer de lepel te verplaatsen.”

Er zijn verschillende mogelijkheden om een Tea te serveren op Landgoed Twistvliet.

 

 1. High Tea

  De tafels zijn stijlvol gedekt met het Engelse handgemaakte en hand painted Emma Bridgewater servies. De gasten kunnen hun plaats aan tafel uitzoeken op de volgens Engels procedé gemaakte Loyd Loom stoelen. Als iedereen gearriveerd is, krijgen alle gasten een lekker kopje thee. Ook een kopje koffie is mogelijk. Op alle tafels staan mooie etagères met diverse zoete hapjes, zoals bijvoorbeeld slagroomsoesjes, petitfourtjes, brownies enzovoorts.

  Na het zoete gedeelte volgen de hartige hapjes. Het hartige gedeelte bestaat uit o.a. diverse sandwiches, een hartige quiche enzovoorts. De High Tea kan extra uitgebreid worden met een roséchampagne bij ontvangst.

  Tijdens het hartige gedeelte kan er tegen meerprijs een drankje gedronken worden zoals bier, wijn en frisdrank.

  Als activiteit tussen de twee gangen is een wandeling door de mooie omgeving mogelijk. Ook is er de mogelijkheid tot ringsteken met paard en koets, waarbij men zittend vanuit een koets probeerd ringen te steken met en speciaal hiervoor gemaakte lans. Dit is een aantrekkelijke activiteit, geschikt voor zowel jong als oud!

  De High Tea duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 48,50 p.p. Het minimum aantal gasten is 15 personen.

   

 2. Uitgebreide High Tea

  De uitgebreide High Tea is een maaltijdvervanger. Deze kan als brunch of zelfs als diner geserveerd worden.

  De tafels zijn stijlvol gedekt met het Engelse handgemaakte en hand painted Emma Bridgewater servies. De gasten kunnen hun plaats aan tafel uitzoeken op de volgens Engels procedé gemaakte Loyd Loom stoelen.

  Als iedereen gearriveerd is, krijgen de gasten een kopje thee. Ook een kopje koffie is mogelijk.

  Op alle tafels staan mooie etagères met diverse zoete hapjes, zoals bijvoorbeeld slagroomsoesjes, petitfourtjes, brownies enzovoorts.

  Na het zoete gedeelte komen de hartige gerechtjes aan bod, te beginnen met een soepje. De High Tea zal nu overgaan in een ‘walking dinner’. Hierbij worden er verschillende warme gerechtjes geserveerd. Naar keuze kan dit als buffetvorm of geserveerd aan tafel. Verschillende dranken als bier, wijn en fris zijn bij het hartige gedeelte inbegrepen.

  Als activiteit tussen de twee gangen is een wandeling door de mooie omgeving mogelijk.
  Ook is er de mogelijkheid tot ringsteken met paard en koets, waarbij men zittend vanuit een koets probeerd ringen te steken met en speciaal hiervoor gemaakte lans. Dit is een aantrekkelijke activiteit, geschikt voor zowel jong als oud!

  De High Tea duurt ongeveer 4 uur. Het minimum aantal gasten is 15 personen. Prijs op aanvraag.

Schilderen Twistvliet
Familiedag
Familiedag
Familiedag
Familiedag
Familiedag
Familiedag

Hebben jullie zin in een actieve dag?

Natuurlijk kan dat op Landgoed Twistvliet. Ga samen paarden mennen of ringsteken. Of daag elkaar uit tijdens een aantal leuke Oud-Hollandse Buitenspelen, zoals klootschieten, boerengolf of hoefijzer gooien. Bij deze activiteiten zal er ook altijd een horecaonderdeel gekozen worden, zoals een lunch, diner of een gezellige borrel met bijpassende hapjes.

Lunch, diner of hapjes

Op Landgoed Twistvliet vinden we een goed verzorgde dag belangrijk, ook op culinair vlak. Wij bieden het volgende aan:

 • Lunch met bijvoorbeeld verse broodjes en luxe beleg. Uiteraard inclusief koffie, thee en overige dranken.
 • Diner met een 3-gangenmenu of buffet bereid door onze eigen kok. Het is mogelijk om een specifiek thema voor het diner te kiezen. Zo bereiden wij maaltijden die goed bij het jaargetijde passen.
 • Hapjes bij de borrel zorgen voor een bourgondisch tintje. Dit kan uiteraard ook in combinatie met een lunch of diner. 

Ringsteken

Gebaseerd op de oud Zeeuwse sport ‘Ringrijden’.
Dit keer niet op een paard, maar in de koets. De instruceur stuurt de koets en de deelnemers proberen de ring te steken.

Paarden mennen

Samen met een instructeur kunnen de deelnemers het paarden mennen leren. Over de bospaden op het terrein en door het grasveld zal een rondje gereden worden om de paardenkoetsen te leren hanteren. Tijdens deze rit zal 1 van de deelnemers sturen met behulp van de instructeur. Ook kunnen er ongeveer 4 deelnemers meerijden.

Rijden op een koets

Een rondje met de 8-persoonskoets over het prachtige Landgoed en in de mooie omgeving. Er zijn meerdere koetsen beschikbaar.

Oud-Hollandse buitenspelen

Zitten er wel wat competitieve personen in je familie of vriendenclub? Daag elkaar dan uit tijdens een zeskamp met leuke spelletjes zoals boerengolf, klootschieten en hoefijzer gooien. Ook heel leuk in combinatie met het ringsteken of rijden op een koets! 

Feestavond in de Kasteelzaal

Op Landgoed Twistvliet kan er ook gefeest worden! Bijvoorbeeld een gezellige borrel, of een groot feest met DJ of band!

Onze mooie Kasteelzaal leent zich hier goed voor. In deze zaal is een professionele licht- en geluidsinstallatie aanwezig voor de ideale sfeer. Ook kan er via een laptop, smartphone of tablet een playlist afgespeeld worden. We beschikken tevens over een piano en een klein podium.

Lekkere hapjes of een late night snack tijdens de avond? Ook dat verzorgen wij graag. 

De feestavond kan gecombineerd worden met een diner. Bijvoorbeeld een bbq of walking dinner.

Ervaringen

Deze feestgangers gingen u voor …

Gisteren een geweldig feest met een High Thea gehad met super bediening, overheerlijk eten en dat op een schitterende locatie. Gewoon TOP!
Els

Via Facebook Review

Wij hebben met 130 gasten ons 40-jarig huwelijksfeest gevierd. Nico heeft een prima team en aan alles was gedacht. Onze gasten waren blij verrast met de locatie en het gebodene. Alles zag er prachtig uit met veldboeketten en mooi gedekte tafels.
Tineke

Via Google Mijn Bedrijf Reviews

Een gezellig en goed feest vier je in Zeeland op Landgoed Twistvliet

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij nemen graag uitgebreid de tijd voor jullie om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Je kan ons bellen op 0118 59 47 57, een e-mail sturen naar landgoed@twistvliet.nl.

Koningin Emmaweg 4, 4354 KC Vrouwenpolder, Zeeland
landgoed@twistvliet.nl