proef de sfeer

Landgoed Twistvliet

Vrouwenpolder, Zeeland
20 verblijven, tot 300 gasten
Zeeuws. Buitenleven. Genieten.
Dit is onze geschiedenis

Van statige buitenplaats tot Landgoed Twistvliet

De naam Twistvliet is een samenvoeging van Twist = vlucht en vliet = terp. Vroeger was Twistvliet een statige buitenplaats. Later werd het gebruikt als boerderij. Tegenwoordig is het Landgoed in oude luister hersteld en wordt het gekenmerkt door de Engelse/Schotse stijl.

Stallen omgebouwd tot landhuizen

In de vroegere stallen zijn een aantal vakantiewoningen geherbergd. Deze zijn sfeervol en landelijk ingericht en van alle gemakken voorzien. Het erf wordt omringd door landerijen en waterpartijen. In dit gebied hebben wij vrijstaande cottages te huur. Er is ook een mogelijkheid om boven de koetsen te slapen. Hier zijn twee tweepersoonsbedsteden gebouwd die te huur zijn.

Bruiloften en partijen

Verder is er op Twistvliet ruimte genoeg voor een onvergetelijke bruiloft of een bijzonder familiefeest of bedrijfsfeest. Alles zal tot in de puntjes verzorgd zijn! Ons landgoed bestaat uit een boerderij met luxe vakantiehuizen en restaurant.

Volop activiteiten

Overnachten in de vakantiehuizen is te combineren met het gebruik van landelijke vakantieactiviteiten en cursussen, zoals het mennen met paard en koets, landrover driving in ons eigen parcours en de aanwezige catering-faciliteiten. Wij zijn zeer ervaren in het organiseren van bijeenkomsten, partijen, bruiloften in een fraaie landelijke ambiance.

Dit is de sfeer van Twistvliet

Je beleeft het op en rond landgoed twistvliet

Genieten van alles op en rondom ons landgoed

Ligging

Ons landgoed is in de nabije omgeving van Veere, Domburg, Oostkapelle, Serooskerke en Vrouwenpolder.

Vrouwenpolder

Het dorp vrouwenpolder ligt aan de noordkust van Walcheren. Het is een gezellig dorp met een duizendtal inwoners. Per jaar heet het dorp meer dan 350.000 gasten welkom voor een overnachting.  

Er zijn leuke terrassen en er is variatie op het gebied van restaurants. Vrouwenpolder is bekend om zijn brede ruim 5km lange stranden en het Veerse Meer.

Duingebied Oranjezon

Het wandelgebied Oranjezon ligt aan de noordwestkust van Walcheren, even buiten Vrouwenpolder. Vanaf ons landgoed loop je zo dit prachtige wandel- en natuurgebied in. Het is circa 400 hectare groot en wordt beheerd door Stichting Het Zeeuwse Landschap.

Oranjezon maakt deel uit van de Manteling van Walcheren. In 1988 werd het gebied aangewezen als natuurmonument.

Geschiedenis 

Het duingebied Oranjezon behoort tot de jonge duinen, die tussen 1200 en 1700 werden gevormd. Het is een zeer waardevol natuurgebied. Van het strand naar de achter de duinen liggende polders zijn de volgende overgangen in de begroeiing waar te nemen. Vanaf de zeereep met zijn specifieke helmbegroeiing gaat de vegetatie geleidelijk over in duindoornstruweel. Meer landinwaarts vestigden zich soorten zoals de meidoorn, hondsroos en bramen.

Vervolgens gaat de vegetatie via duingraslanden, struweel- en bosvegetaties over in natuurlijk loofbos in de binnenduinrand. Midden in het gebied ligt een naaldbos. Door vastlegging van de van oorsprong stuivende duinen en de onttrekking van drinkwater is de mens verantwoordelijk voor het duingebied zoals het er nu uitziet.

Voordat de mens zich met de duinen ging bemoeien, moet Oranjezon een schitterend duingebied zijn geweest met duinplassen, beekjes en een groot stuifzandgebied

Handig om te weten

Plattegrond van Landgoed Twistvliet

Legenda

 1. Landgoed woning
 2. receptie, country seat,
  landschapswinkel
 3. gastenverblijven
 4. fietsen verhuur, werkplaats
 5. stallen
 6. parkeerterrein
 7. milieustraat
 8. sanitaire ruimte
 9. ponywei
 10. landschapscamping
 11. picknick plaats
 12. uitgang strand
 13. los- en laadplein
 14. windsingeluit 1955
 15. linden laan, hoofd ingang
 16. parkeren natuurgebied
 17. natuurgebied (5ha)
 18. outdoor buitenplaats
 19. evenementen terrein
Overnachten – Trouwen – Vieren – Vergaderen

Wij kunnen je vast helpen!

Gezellig met je partner, gezin of familie komen slapen op ons landgoed? Benieuwd of er nog plek is? Trouwen op ons landgoed? Familiefeest organiseren. Netwerkbijeenkomst houden? Teambuilding? Het kan allemaal! De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Je kan ons bellen op 0118 59 47 57, een e-mail sturen naar landgoed@twistvliet.nl of contact met ons opnemen via het formulier.

Koningin Emmaweg 4, 4354 KC Vrouwenpolder, Zeeland
landgoed@twistvliet.nl